Tips voor de beste pakketreis

Tips voor de beste pakketreis

pakketreis boekenBudgettechnisch is het niet slim om gedurende de vakantieperioden (juli, augustus, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie) een vakantie te plannen. Omdat simpelweg dan bij ieder ander mens in de wereld dan ook op reis wil. Uiteraard is het niet onverstandig om goed van te voren te plannen en te boeken. Als je echter in de situatie bent dat je via een lastminute op reis wil, volg dan onderstaande tips.

– Vakantiepakketreizen zijn nooit gemaakt met maar 1 mens in gedachte. Hou dit in gedachte. Reisagentschappen weten dit. Vraag dus gerust voor uitzonderingen en extra’s tegen dezelfde prijs. Zeker wanneer je meer dan 1 week blijft.

– Zorg dat je een goede en betrokken reisagent hebt. Niet alleen bezorgen zij je de beste prijs voor je pakketreis. Zij kunnen ook zorgen voor gevoelige kortingen op excursies, huren van een auto, een betere hotelkamer, etc

– Zorg dat de pakketreis die je wil boeken ook echt beschikbaar is. Voorkom een bordje uitverkocht of erger nog dubbel geboekt. Doe dus wat voor onderzoek naar zowel reisagent, reisbureau en accommodatie.

– Zorg dat je precies op de hoogte bent van de exacte route en tijden van de airline waar je mee vliegt. Het is heel erg vervelend om vast te stellen dat je ergens een paar uur moet wachten.

– Onthoud dat het erg verstandig is om te vragen naar extra kortingen of upgrades ondanks dat het lijkt dat je een standaard pakketreis boekt. Zeker wanneer je langer dan 1 week op je locatie verblijft zijn reisagenten vaak geneigd dit te belonen.