Slim inpakken doe je zo

Slim inpakken doe je zo

tas inpakkenNaast het vinden van het goedkoopste vliegticket of beste autohuur deal is inpakken van je bagage de grootste uitdaging voor een reiziger. Veel mensen komen er na 2 dagen vakantie al achter dat ze niet alle spullen die bij hebben ook echt gaan gebruiken. Aan de andere kant spullen tekort komen is soms ook niet leuk.

Hoewel je altijd de vraag moet stellen of je reisbestemming echt buiten de bewoonbare wereld ligt. Indien dit niet het geval is kan je altijd nog spullen bijkopen. Vaak ook nog goedkoper dan thuis.

Anyway in deze tijd is het echt noodzakelijk om de meest essentiële dingen zoals medicijnen en paspoort bij je te hebben. Te rest valt vaak onderweg te regelen. Vaak zelfs al op de airport. Zit dus gerust even lekker op je Tripp Trapp kinderstoel om na te denken en op te schrijven wat je nou allemaal nodig hebt.

Totale make over

Een erg rigoureus plan wanneer je op reis gaat is om te besluiten om zonder, of alleen met minimale, bagage te reizen. Je zorgt dat je reisdocumenten zoals vliegtickets, hotelreservaties, paspoort en medicijnen bij je hebt.
Mogelijk ook een e-bookreader of tablet voor uren leesplezier zonder boeken sjouwen.

Doe dit in een dagrugzak. En je bent klaar om te reizen. Dit scheelt je, zeker op de heenweg, geld aan bagage.
Je hoeft geen bagage te dragen of in te checken. Je bent dus free to go.
Eens je op je reisbestemming bent gearriveerd plan je een dagje shoppen.

En koop je wat je nodig hebt op je vakantie. Leuke manier dus om nieuwe kleren en spullen te kopen.
In een shop omgeving die erg afwijkt van de winkelstraten thuis.

Slim inpakken

– Selecteer alleen de kleding die je echt nodig hebt. Je hele kledingkast in je koffer proppen is nooit een goed idee. Zelfs niet wanneer je voor langere tijd, maand of langer, op reis bent. Voor langere reizen kan je inplannen om onderweg je kledij te wassen.

– Rol je kledij op in plaats van deze op te vouwen. Op deze manier gebruik je maximaal de ruimte van je koffer of rugzak. En je voorkomt zo ook beter dat je kleding gekreukt raakt. Scheelt weer strijken. Deze techniek werkt het beste met T-shirts, polo’s, jurken en broeken.

– Maak thuis een digitale kopie van al je belangrijke documenten. En bewaar deze in je smartphone of tablet. Pech zoals verloren paspoort of credit card kan zelf de meest ervaren en voorzichtige reiziger overkomen. Wees dus voorbereid. Met een digitale kopie heb je en alle gegevens bij de hand, wat praktisch is wanneer je aangifte doet. De exacte informatie bij de hand hebben is vaak ook handig voor de ambassade of consulaat of voor de verzekering.

– Voor de rugzak gebruikers onder ons. Stop de lichtere spullen onderaan je rugzak. De zwaardere spullen zo dicht mogelijk tegen je rug aan. Tussen je schouders en heupen. Op deze manier rust het geheel op je onderrug en heupen.

– Gebruik luchtdichte platic zakken. Zo kun je de vuile kleding (inclusief eventueel geur) afzonderen van de schone kleding. Door gebruik te maken van plastic zakken voor je kleding en toiletspullen kan je ook makkelijker en sneller bij de spullen komen die je nodig hebt. Anders dan wanneer alle spullen in 1 (rug) zal zitten.

– Doe al je waardevolle spullen in een dagrugzak. Zo zorg je ervoor dat je al je waardevolle spullen altijd bij je hebt. Ook in het vliegtuig. En het zorgt er tegelijk voor dat je makkelijk toegang hebt tot belangrijke spullen zoals cash, paspoort, medicijnen, mobile phone, laptop, tablet, tickets, reisinformatie.

– Breng alleen een paar toiletspullen mee. En probeer een reisexemplaren van douchegel, shampoo, deo etc te scoren. Dit zijn je vertrouwde toiletartikelen maar dan in erg kleine verpakkingen. De meeste hotels bieden tegenwoordig toch ook shampoo, zeep en kam aan. Kleinere verpakkingen verpakt in een afsluitbare plastic zak verpakken zorgt er ook voor dat je de toiletspullen mee in je handbagage mag dragen op het vliegveld. Daar gelden namelijk strenge maatregelen omtrent het meedragen van vloeistoffen.

Al deze tips over hoe je slim je bagage kan inpakken brengen 1 belangrijke tip nog meer onder de aandacht.
Neem niet teveel bagage mee. Wees selectief aan de voorkant.