Lekker fietsen in Drenthe

Lekker fietsen in Drenthe

Start de route in de middag bij een van de hotels Art & Wellness Hotel Huis ten Wolde of het Fletcher Hotel in Bult Eesveen. Verblijf hier de nacht waar je ook kan dineren.

De volgende ochtend pak je de fiets om langs vele musea te gaan in het westen van de provincie Drenthe. Vlak bij Bult Eesveen ligt Steenwijk. Hier is het Circus- Kermismuseum. Fiets door in noordoostelijke richting naar het zeemuseum Miramar. Hier die maar liefst 3 musea in slechts een enkel gebouw. Het wordt het Museums Vledder genoemd. Je hebt hier de volgende afdelingen:

  • Valse kunst
  • Hedendaagse grafiek en glaskunst
  • Drentse kunst

landhotel diever logoReis door naar de Mei Chun bamboetuinen. Je hoeft dus niet ver op vakantie te gaan om te genieten van Oosterse tuinen. Ondertussen aan het eind van de middag kan je nog het Vlechtmuseum bezoeken. De weg hier naar toe is erg mooi waar je zeker van zult genieten. Wat erg typerend tijdens deze fietsreis is zijn de bossen, het water en de heide. Als er nog tijd over is kan je een bezoek brengen aan het OERmuseum wat in Diever gelegen is. Op weg hier naar toe zal je langs het Shakespear theater fietsen. Hier worden stukken van Shakespear in de open lucht gespeeld. Je kan de avond overnachten in Landhotel Diever. Als er nog tijd is kan je in Diever langs het hunebed fietsen. Dit ligt vlak bij het Drents Friese Wold nationaal park gelegen.

Eenmaal een goede nacht in Diever weer verder fietsen. Je komt langs het Planetron. Hier worden een aantal keer per jaar sterrenkijkavonden georganiseerd. Tevens zal je dan ook langs de Sterrenwacht in Dwingeloo zien. Hier is een planetarium en is de grootste telescoop dat in Nederland gelegen ligt. Geniet tijden het fietsen van Nationaal Park Dwingelderveld. Er is zoveel moois te zien. Voordat je aankomt in Ruinerwold kom je ook nog langs de Pasmanshuus en de Karstenshoeve. Geniet van een heerlijk diner in de avond en de heerlijke rust.

De laatst dag op weg naar Giethoorn. Geniet van De Oude Aarde, edelstenen, fossielen en mineralen zijn er in het museum verzameld voor bijna 50 jaar.