Kyrgystan-Uzbekistan

Kyrgystan-Uzbekistan

Vijfdaags reis

Dag 1: aankomst in Almaty (Kazachstan)

De aankomst is vroeg in Almaty na een vlucht vanuit Schiphol Amsterdam. Gehele dag bezichtiging van de stad met bezoek aan Panfilov Park, Zenkov houten kathedraal, St. Nicholas kathedral en Nationaal Museum voor muziekinstrumenten.

’s Middags lunch gevolgd door een bezoek aan het Centrale Staatsmuseum en de groene bazaar van Almaty. Diner en overnachting in een hotel.

Dag 2: Almaty-Bishkek

Na het ontbijt transfer naar Bishkek (250 km). Grensovergang bij de Kazachstan-Kyrgystan grenspost in Ak-Dzhol.
Aankomst in Bishkek en lunch. Rit (45 km) naar het Ala-Archa Nationale Natuurpark. Wandeling aldaar en bezichtiging van Tamgaly-Tash. Vervolgens terug naar Bishkek voor diner en overnachting.

Dag 3: Bishkek-Issyk-Kul Meer

Ontbijt en vervolgens transfer naar het Issyk-Kul Meer (250km). Onderweg bezoeken we de Burana Toren op de plek waar zich in de 11 e tot 13 e eeuw n Chr. de historische stad Balasagyn bevond.
Lunch en vrije tijd om een duik te nemen in het blauwe water van het meer.

Tegen de avond bezoeken we de oeroude petroglyphen van Cholpon Ata. Diner en verblijf in een hotel aan de noordkust van het Issyk-Kul meer.

Dag 4: Issyk-Kul Meer-Bishkek

Ontbijt en rit terug naar Bishkek. Lunch bij aankomst gevolgd door een stadsbezichtiging van Bishkek. Bezoek aan het Filharmonisch Concertgebouw, het Centrale Ala-Too plein met het Historisch Museum, het Eikenbomenpark en het Victorieplein allen met verschillende monumenten uit de rijke historie van Kyrgystan.

Diner in een restaurant en overnachting in een hotel.

Dag 5: Bishkek-Tashkent

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Tashkent. Vanuit hier kunt u uw reis naar wens voortzetten in Uzbekistan, welke wij graag, in samenwerking met onze Uzbeekse partners, voor u zullen organiseren.