Antarctica

Antarctica

antarctica-reizen

Antarctica, het onmetelijk grote witte continent, ver van de bewoonde wereld, wordt vaak het laatste paradijs op aarde genoemd. Echter, dit zult u zelf moeten ontdekken. Antarctica is zeker het meest geïsoleerde en ongerepte werelddeel. Het is het hoogste en droogste continent, temidden van de meest woeste oceanen op aarde, geteisterd door de zwaarste winden ter wereld. Het gebied is voor 98% permanent bedekt met sneeuw en ijs met een gemiddelde ijsdikte van 2.500 meter.
Ondanks de extreem barre omstandigheden spreekt Antarctica tot de verbeelding van velen.
Dit heeft ongetwijfeld te maken met de bijzondere bewoners. Keizerpinguïns, adéliepinguïns, Antarctische stormvogels en zuidpooljagers zijn vogels die uitsluitend op dit werelddeel broeden. Ook treft men hier ondermeer dwergvinvissen, bultruggen en zelfs orca ’s.

Antarctica
Antarctica wordt onderverdeeld in twee gebieden. Klein Antarctica is een serie door ijs bedekte en met elkaar verbonden bergachtige eilanden. Groot Antarctica is een groot plateau.
Het gebied is onmetelijk groot, maar liefst 14 miljoen km2, ongeveer 10% van het landoppervlak op aarde. Tijdens de winter, als de omringende zeeën bevriezen, wordt de oppervlakte van Antarctica verdubbeld.

Wereld van ijs
U zult de meest bizarre ijsformaties tegenkomen: geribbeld, uitgehold, uitgesleten en gespleten. IJsbergen zijn door wind, golven en zon gemodelleerd tot sprookjesachtige verschijningen. IJs is er in ontelbaar veel soorten en vormen. Door de weerkaatsing van de zonnestralen in combinatie met de grillige vormen en kleuren van de ijsbergen krijgt men vaak een surrealistisch schouwspel te zien, dat met niets anders te vergelijken valt.